Namnet på själva produkten är en lek med de engelska orden för “trassel” och “retas”. Man kan tänka sig att uppfinnaren Shaun Pulfrey med sin hårborste tyckte att istället för trassligt hår som retades med oss, kan vi retas tillbaka ömt med Tangle Teezer.

 

Och det räcker att läsa recensioner på nätet för att upptäcka hur samstämmigt omdömet är. Det här är en borste alla med längre hår borde ha hemma och den är dessutom mycket bekväm att packa ner för att ta med sig. Inte minst är den designad snyggt både utseendemässigt och med den speciella, patenterade teknik i taggarna på borsten som gör den unik.

 

Oavsett hår är den till nytta

Vad man har för hår varierar som bekant mellan olika personer och det kanske inte är en produkt där främsta målgrupp består av medelålders skalliga män, men för de med lite mer på huvudet gör den här verkligen nytta och kan minska antalet olika borstar till ett minimum. Har man tunnare, fint hår med naturliga vågor kanske det inte upplevs som särskilt tidskrävande att sköta det, jämfört med någon som har lyxigt, tjocka lockar. Men det behöver ändå kammas ut efter varje dusch eller till och med varje besök i poolen.

 

Med Tangle Teezer görs detta mycket snabbare än vanliga traditionella borstar, samtidigt som håret behandlas på ett mindre aggressivt sätt vilket gör att det slits mindre och själva borstandet känns mycket lenare.

 

För olika ändamål

 

De flesta med längre hår har säkert upplevt hur det kan bildas knutar. Särskilt då man inte använder balsam. Med den här borsten är det som att ha en bit magi i handen. Dels är den väldigt enkel att hålla tack vare sitt smarta, ergonomiska utförande, dels löser man ut knutar och trassel i håret smärtfritt.

 

Dessutom finns de i några olika versioner:

 

  • Vill man bara borsta igenom håret snabbt och få ett följsamt fall uppfyller Original eller Compact Styler det syftet
  • För fyllighet har företaget tagit fram sin Blow Styling Brush
  • Och med deras Ultimate kan man bland annat få till den perfekta hästsvansen

 

Original är den ultimata borsten för att reda ut trassligt hår med minsta möjliga besvär, skada på håret och de ger ett mjukt, jämnt, skinande resultat. Den finns i en rad olika färger eller mönster, tar upp liten plats i både badrummet och när man vill ha den med sig på resa.

 

Compact Styler reder ut och ger den perfekta sista touchen på håret. Genom att använda sig av innovativ design med “taggar” i två nivåer görs detta lätt och här finns den inte bara i olika färger, är barnen envisa med hårborstning kan man skaffa dem en Star Wars eller Hello Kitty vilket mycket väl kan få dem att istället se fram mot den.

 

Ultimate är den något mer lyxiga varianten av hårborste Tangle Teezer men det räcker faktiskt att köpa originalet som allt startade med för att märka den stora skillnaden mellan en vanlig borste köpt i ett snabbköp, och hur den behandlar håret.