Det klassiska köket är en av de mest älskade köksstilarna och den finns hos i stort sett varje känd köksleverantör. Den handlar mycket om att framhäva hantverket bakom varje detalj. De ska ge en känsla av elegans och renhet. Klassiska kök är helt enkelt tidlösa. Klassiska kök är ofta hemtrevliga, mysiga, inbjudande och romantiska, samtidigt som de ger ett intryck av ordning och renhet. Stilen är därför riktigt populär bland villaägare och större familjer.

 

Trä är ett av de bästa materialen för att få till den där klassiska känslan i ditt kök. Trä är ett riktigt livfullt material. Varje träslag har sitt eget unika uttryck, så valet av träslag kan spela en stor roll när du renoverar ditt kök. Ofta är trät målat i neutrala färger. Ibland låter man dock trät få behålla sin naturliga färg, gärna på mindre detaljer.

Sten är ett annat exempel på ett bra material, om du vill uppnå en mer lantlig känsla i ditt klassiska kök.

När det gäller färgsättning i det klassiska köket är det ofta gråskala eller vitt som gäller. Då kan du ändra accentfärgerna lite hur och när du vill.

Vitrinskåp är nästan ett måste i det klassiska köket. Vitrinskåp med spröjsade luckor ger ditt kök en fantastiskt vacker inredningsdetalj, samtidigt som du får en snygg förvaring till ditt finaste porslin och dina finaste glas.

 

 

Andra typer av kök.

 

Tycker du inte att det klassiska köket är något för dig? Oroa dig inte. Det klassiska köket är bara en av många olika typer av kök. Ett par exempel på köksstilar är det moderna köket, det färgstarka köket och det nordiska köket.

Det moderna köket präglas av sin enkelhet, stilrenhet och minimalism. I det moderna köket hittar du ofta smarta funktioner och lösningar som hjälper dig i ditt arbete i köket. Moderna kök är ofta rymliga och luftiga. Skåp och hyllor är ofta höga, släta och lackade. Det är heller inte ovanligt med handtagsfria skåpluckor.

Det nordiska köket handlar mycket om natur och de material naturen har att erbjuda. Trä och sten är basen i det nordiska köket, och ger det sitt eget unika utseende och uttryck.

 

Det färgstarka köket är precis vad det låter som. Färgstarkt. Valet av färg kan spegla dig som person och vem du är. Med hjälp av väl utvalda färger kan du ge ditt kök ditt egna personliga uttryck. Man fokuserar ofta på en färg, men kombinationer av flera starka färger förekommer också.

 

Det är heller inte ovanligt att blanda olika stilar och typer av kök. Man måste ju faktiskt inte hålla sig till endast en stil. Genom att handplocka det bästa från varje stil kan man designa kök med nya fantastiska och unika uttryck.

 

Oavsett vilken typ av kök du väljer, är det viktigt att planera och tänka igenom varje val noga. Prata gärna med en professionell inredningsarkitekt eller köksleverantör. De hjälper dig gärna med att designa kök som passar just dig. Ofta kan du få hjälp helt gratis.